کتاب های ترم اول علوم آزمایشگاهی

آشنایی با رشته ی علوم آزمایشگاهی
رشته ی علوم آزمایشگاهی یکی از پرطرفدارترین رشته های علوم پایه پزشکی است که در دانشگاه های کشور در دوره ی کارشناسی پیوسته در ۴ سال ارائه میشود . در ایران دوره کارشناسی پیوسته علوم آزمایشگاهی از سال ۱۳۴۷ در دانشگاههای تهران شیراز اصفهان تبریز و اهواز تاسیس گردید که بعد از انقلاب فرهنگی به صورت کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در آمد .
این رشته در واقع شاخه ای از علوم پزشکی است که در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون و مایعات و انساج بدن انسان برای تشخیص بیماری به پزشکان کمک میکند . این رشته از قبل به نام مدیکال تکنولوژی در دانشگاه های جهان آموزش داده می شد اما امروزه به عنوان Clinical Laboratory Sciences یا Medical Labratoary science شناخته میشود . در این رشته به موازات پیشرفت علوم پزشکی و گسترش دامنه روشهای تشخیصی تجهیزات آزمایشگاهی نیز بسیار پیشرفت کرده بطوری که امروزه شاغلین این رشته از دستگاههای الکترونیکی و اتوماتیک بسیار دقیق و حساس برای انجام آزمایشات مختلف بهره میگیرند.
انواع خدمات
کارشناسان علوم آزمایشگاهی برای انجام خدمات آزمایشگاهی از انواع تجهیزات و روشهای مختلف آزمایشگاهی استفاده میکنند و البته این روشها شامل مطالعات میکروسکوپی روشهای تشخیص مولکولی روشهای مختلف تجزیه و بررسی شیمیایی و ایمنی شناسی و شناخت باکتری شناسی می باشند.
این افراد آزمایشات مختلف را انجام می دهند و سرپرستی افراد شاغل در آزمایشگاه ها نیز بر عهده این افراد می باشد.
برای این رشته در دوره ی دو ساله اول دروس عمومی علوم پایه نظیر میکروب شناسی , آناتومی , فیزیولوژی و دیگر دروس عمومی علوم پایه پزشکی تدریس میشود و در ادامه دروس تخصصی این رشته برای این دانشجویان از ترم ۵ به بعد ارائه میشود . در ادامه ی این مقاله ما به منابع و رفرنس های اصلی این رشته به تفکیک درس خواهیم پرداخت
دروس ترم اول علوم آزمایشگاهی
آناتومی نظری و عملی
برای این درس ۳ واحدی معمولا اکثر اساتید از کتاب های آناتومی عمومی که برای دانشجویان رشته های پیراپزشکی ارائه شده است استفاده میکنند که ما در ادامه به معتبرترین این منابع میپردازیم
کلیات آناتومی – دکتر مهدی زاده ( آناتومی عمومی + آزمون )

آناتومی عمومی – نراقی

زیست شناسی سلولی و مولکولی ( عملی و نظری )
برای این درس از رفرنس های متعددی استفاده میشود . رفرنس ها و منابعی نظیر کتاب سلولی و مولکولی لودیش , زیست شناسی پایه آلبرتس و کتاب کلون سازی ژن و آنالیز DNA . البته برای این دروس کتاب های خلاصه ی متعددی ارائه شده که البته کتاب چکیده و نکات کلیدی زیست شناسی دکتر عباس بهادر از معتبرترین و قوی ترین این درسنامه ها برای دانشجویان مقطع کارشناسی میباشد .
چکیده و نکات کلیدی زیست شناسی سلولی مولکولی و ضروریات مهندسی ژنتیک

خلاصه زیست شناسی سلولی مولکولی لودیش ۲۰۱۶

در ادامه ی ترم اول از دوره ی کارشناسی رشته علوم آزمایشگاهی دروسی نظری فیزیک عمومی و آزمایشگاهی و شیمی عمومی و آزمایشگاهی ارائه میشود که برای این عناوین معمولا کتاب های متفاوت و بعضا جزواتی از طرف اساتید ارائه میشود .
شیمی عمومی و آزمایشگاه شیمی عمومی
شیمی عمومی – مورتیمر ( جلد اول )

دیدگاه